Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ

С настоящите общи условия се уреждат отношенията между „Джой Арт” ЕООД, като ДОСТАВЧИК и неговите КЛИЕНТИ, като потребители на интернет сайта http://www.joycaffe.bg , наричан по –долу за краткост „САЙТ”.

Моля прочетете внимателно настоящите условия. При извършване на регистрация, както и при финализиране на всяка поръчка, КЛИЕНТЪТ потвърждава, че приема безусловно настоящите Общи Условия.

1.  САЙТЪТ си запазва правото да променя по всяко време настоящите Общи условия, като изменените Общи условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за КЛИЕНТА от момента на публикуването им на страницата. 

2.  САЙТЪТ си запазва правото да променя цените по всяко време, без допълнително уведомление. КЛИЕНТЪТ е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента  на поръчката.

3.  САЙТЪТ гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, която се предоставя при поръчка.

4.  КЛИЕНТЪТ има право да ползва информацията на сайта единствено за лични/нетърговски цели.

 

 

ПОРЪЧКА и ПОТВЪРЖДЕНИЕ

5.  Сайтът се стреми да поддържа актуални наличности, но е възможно определени продукти, налични  към момента на подаване на поръчката, да бъдат изчерпани. В този случай Клиентът има право да анулира поръчката или да замени стоката.

6.  За да направи поръчка е необходимо първоначално КЛИЕНТЪТ да попълни своите данни и имейл адрес. За негово улеснение при финализиране на всяка следваща поръчка е достатъчно да попълни единствено имейл адреса си. Данните от първоначалната регистрация ще се актуализират автоматично.

7.  При попълването на заявката КЛИЕНТЪТ  е длъжен да предостави вярна и точна информация. САЙТЪТ не носи отговорност за възможни проблеми, в резултат от некоректно подадена информация – имена на потребител, телефон или адрес.

8.  Допълнителни изисквания и коментари относно поръчката се попълват в „допълнителни инструкции” преди финализирането й.

9.  След като направи поръчка КЛИЕНТЪТ ще получи автоматичен имейл с информация за заявените продукти и стойността на поръчаните артикули.

 

Сайтът предлага БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка на обща стойност над 59,99 лв. В случаите до тази сума, стойността на доставката е твърда непроменлива сума в размер на 5,00 лв. с ДДС за територията на РБългария, присъства в автоматичното потвърждение и се заплаща на куриер.

 

10.  Всички поръчки и наличността на поръчаните продукти се потвърждават допълнително по имейл или по телефон.

                     

11.  Онлайн системата приема поръчки по всяко време, но обработката им се извършва в работни дни /от Понеделник до Петък/ от 09.00ч до 18.00ч. Всички поръчки, получени извън посоченото работно време или по време на официални празници, ще бъдат обработени на следващия първи работен ден.

 

 

СТОКИ и ИНФОРМАЦИЯ

12.  Стоките, изложени в сайта, съдържат описание и снимка. САЙТЪТ не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупени стоки, дължащи се на спецификата в екраните на компютрите. Потвърждаването на поръчката се счита за изрично съгласие с описанието на стоката.

13.  САЙТЪТ не носи отговорност за несъответсвия в описание и състава на стоката, отразена от производителя върху етикета на стоката.

 

 

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

14.  КЛИЕНТЪТ може да замени поръчната стока в 7-дневен срок от датата на получаване. Стойността на върнатите стоки се използва като кредит за бъдещ период, при липса на избран артикул за замяна. Замяна или връщане се приемат при следните случаи и условия:

 

(1). Несъответсвие между поръчана и доставена стока.

(2). Производствен дефект. Уточнение: за производствен дефект не се считат незначителни несъответствия, които не нарушават вида на стоката и не я правят негодна за употреба.

Транспортните разходи при замяна или връщане по чл.14 (1),(2) са за сметка на Доставчика. Връщане на стока за сметка на Доставчика се приема само с куриерска фирма РАПИДО.

 

 

 (3). Смяна на продукт; промяна в решението относно избрания продукт.

Транспортните разходи и в двете посоки са за сметка на КЛИЕНТА.

Задължително условие: Замяна е възможна само в случай, че стоката не е използвана, в запазен търговски вид и опаковка. 

 

За да бъде извършена замяна, поръчаният продукт трябва да бъде получен обратно на адрес на Доставчика, посочен в настоящите условия. Връщане на стоката до различен адрес или търговски обект се счита за нарушение на настоящите условия и не води до ангажимент от страна на Доставчика по настоящата точка. Клиентът трябва да заяви желанието си за замяна по имейл, като посочи:

-       Пълна информация за върнатия продукт;

-       Пълна информация за избрания нов продукт;

-       Точен адрес за доставка;

-       Предпочитан куриер и начин на доставка (икономично или експресно);

 

 

15.  Клиентът има право на отказ от покупката, независимо от причината, в 14-дневен срок от получаването на стоката, съгласно ЗЗП.

Клиентът може да упражни правото си на отказ като използва формуляр -  приложение 6, съгласно ЗЗП, или като заяви недвусмислено по друг начин решението си да се откаже от договора. „Джой Арт” уточнява, че не изисква попълен формуляр - приложение 6. Заявка за отказ от договора за продажба се приема на посочения в сайта имейл адрес office@joyart.bg

Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че са изпълнени следните условия: предложена е замяна за друг продукт, закупената стока е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид, във всички случаи, извън описаните в т.9 от настоящите ОУ.

Възстановяване на сумата се извършва  след потвърждение, че стоката е получена обратно на адрес на Доставчик и отговаря на посочените по-горе условия. Стоката трябва да бъде върната на адрес в рамките на 2  работни дни от заявката за отказ и не по-късно от 14 дни от получаването и.

Доставчикът има право да отложи или откаже възстановяване на сумата при неизпълнение на горните условия.

Транспортните разходи и в двете посоки са за сметка на Клиента.

Възстановяването на сумата се извършва единствено по банков път, по посочена от Клиента банкова сметка, изпратена на имейл адрес office@joyart.bg Доставчикът не носи отговорност за грешно подадена банкова сметка.

 

16.  Връщането на стока с наложен платеж се счита за нарушение на настоящите Условия. Доставчикът има право да откаже връщането до отпадане на опцията „наложен платеж”.

17.  Връщането на стока, изпратена за сметка на Доставчика, в случаите, когато е указано, че е за сметка на Клиента, се счита за нарушение на настоящите условия. Върната по този начин стока ще бъде приета от Доставчика, като последният запазва правото си да удържи сумата от стойността на сумата за възстановяване или да я изиска чрез наложен платеж, при получаване на нова пратка, в случаите на замяна.

     17.(а). Връщането на стока за сметка на Доставчика, в случаите по чл.14 ал.(1) и ал.(2), се приема само с куриерска фирма Рапидо. Връщане на стока с друга куриерска фирма се счита за нарушение на настоящите условия. В този случай Доставчикът има право да откаже връщането, докато пратката не бъде пренасочена или заплатена от Клиента.

 

ДОСТАВКА

18.  Доставката се извършва чрез куриерска фирма Рапидо. Връщане на стока за сметка на Доставчика се приема само с куриерска фирма Рапидо.

19.  Доставката за територията на България е до три работни дни.

20.  При получаване на стоката от куриера следва да се уверите, че не са налице разкъсвания или други повреждания по опаковката, гарантираща целостта на доставената стока. При констатирани нередности или производствен дефект следва да уведомите в рамките на 24 часа по имейл или на посочения телефон.

21.  Ако КЛИЕНТЪТ не бъде намерен на посочения адрес и поръчаната стока не може да бъде доставена от куриер, задължението на Доставчика да изпълни заявката отпада. Ако клиентът повторно реши да му бъде доставена стоката, заплаща куриерските услуги за втората доставка, както и разходите за доставката по първото връщане на стоката.

 

 

 

 

Джой Арт ЕООД

ЕИК: 202841609

Адрес за кореспонденция: гр. София, ул. Св. Седмочисленици  9

Телефон за контакти: 0877 100 230    / 9:00 h - 18:00 h /